حکومت ملی پاشنه‌آشیل تمامِ مسائل افغانستان

تهیه و تنظیم: رضا عطایی(کارشناسی‌ارشد مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران)

نشست “بررسی مسائل افغانستان” در اتاق انجمن علمی مطالعات افغانستان موسسه بیمه اکو -وابسته به دانشگاه علامه طباطبایی- عصر روز چهارشنبه ۲۹فروردین ۱۴۰۳، با حضور دانشجویان افغانستانی دانشگاه‌های استان تهران و سخنرانی دکتر سید‌عسکر‌موسوی برگزار شد.
در این نشست سید‌عسکر‌موسوی، نویسنده و پژوهشگر مطرح افغانستانی و همچنین معین اسبق وزارت تحصیلات عالی افغانستان و استاد مدعو دانشگاه علامه طباطبایی، به تحلیل و ارزیابی مسائل اجتماعی-سیاسی افغانستان پرداخت.
موسوی با مرور اجمالی تجربه شخصی بیش پنج دهه حضور در صحنه مسائل اجتماعی-سیاسی افغانستان، با تصریح به اینکه نباید در تحلیل مسائل افغانستان، جای علت و معلول عوض شود، افزود: “یکی از اشتباهات نسل ما [در طول بیش از پنج دهه اخیر] این بود که با ظالم و ستمگر مبارزه کردیم، نه با خودِ ظلم و ستم”
موسوی در ادامه در تشریح این امر گفت: “شرایط موهوم جامعه ظلم‌پروری می‌شود و وضعیت اینطور می‌شود که تنها جای ظالم‌ها با هم عوض می‌شوند.”
این محقق و پژوهشگر مطرح افغانستانی، “حکومت ملی” را یکی از مهم‌ترین مسائل کلان افغانستان دانست که در طول یک قرن اخیر در افغانستان حل نشده است. موسوی در اهمیت این موضوع چنین گفت: “اگر مساله حکومت ملی شود، به تبع بسیاری از مسائل دیگر همچون فدرالیسم، تجزیه کشور و غیره که بعضا میان نخبگان افغانستان محل گفتگوست، حل خواهد شد. چرا که حکومت ملی همچون یک چتر فراگیر، بسیاری از مسائل را در بر می‌گیرد.”
شایان ذکر است در این محفل، دانشجویان شاغل به تحصیل افغانستانی دانشگاه‌های استان تهران (تهران، بهشتی، علامه طباطبایی و…) حضور داشتند که درباره موضوع نشست، به هم‌اندیشی پرداختند.

دیدگاه‌ها و نظرات ابرازشده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع گزاره را بازتاب نمی‌دهد.

آدرس کوتاه : https://gozaare.com/?p=890

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *